Despre DSI

DSI

“DSI” adica “DOWN SYNDROME INTERNATIONAL” este o organizatie caritabilă internațională din Marea Britanie, care cuprinde organizații din întreaga lume,. Aceasta s-a angajat în imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu sindrom Down din întreaga lume și promovarea dreptului acestora universal, de a fi acceptate și incluse ca membri egali ai comunităților lor.

Membrii organizatiei (DSI) includ persoanele cu sindrom Down, părinții, membrii familiei și prieteni, ingrijitori, profesionisti, practicieni, cercetători, organizații și persoane care sunt la fel de interesați de sindromul Down  peste tot în lume.

Consiliul de Administrație DSI reprezintă diferite țări și acesta are mandatul de a oferi un deziderat pentru persoanele cu sindromul Down: Acela de a trăi o viață completă și plină de satisfacții.

DSI a fost înființată în 1993, ca urmare a unei întâlniri între Jo Mills (Canada), Penny Robertson (Australia) și Sylvia Escamilla (Mexic), care au legalizat misiunea și structura organizației. În mai 2002, DOWN SYNDROME INTERNATIONAL s-a înregistrat ca organizație caritabila din Marea Britanie cu aprobarea Comisiei de Caritate din Anglia și Țara Galilor, iar în 2009 si-a mutat birourile în Teddington, Anglia, în fosta casă a medicului, ce a trait in perioada victoriana Dr. John Langdon Down, pionier al cercetarii acestui sindrom ce a dat și numele sindromului Down.

Din 2013, Asociatia Down Bucuresti este membru afiliat organizatiei internationale.

dsi-header-wordmark