Sponzorizari din impozitul pe profit

Persoanele juridice pot alege sa directioneze o parte din impozitul pe profit unei organizatii nonguvernamentale. Oricum acest procent din profit va trebui platit catre stat! Dvs. aveti acum posibilitatea de a directiona acesti bani unor persoane care au cu adevarat nevoie de ei! Agentii economici (sau Firmele) pot decide ca o parte din impozitele lor sa ajute copiii cu sindrom Down!

Cum se deduc cheltuielile de sponsorizare in cazul firmelor, din impozitul pe profit?

Potrivit art. 21, alin. 4, lit. p din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit. Contribuabilii care efectueaza sponsorizari, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente daca sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

1. sunt în limita a 3% din cifra de afaceri;
  2. nu depasesc 20% din impozitul datorat pe profit.

Click aici pentru a downloada CONTRACT SPONSORIZARE ADB (in format WORD)

De stiut că:  Sponsorizarea trebuie sa fie înregistrata în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului. Firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele care vor fi mentionate, dar pentru suma ce depaseste limita indicata pentru fiecare exemplu în parte, se plateste impozit pe profit.

Beneficiar: Asociatia DOWN Bucuresti

C.I.F.: 26551135

Nr. Registrul ONG: 3/2010 partea IA-sectiunea 1

Cont bancar (IBAN): RO86 RZBR 0000 0600 1235 7809